Meervoudig ventielblok

Meervoudig ventielblok met geïntegreerde opties

Bedrijf: De Koster Pyrotechnische Evenementen BV
Website: vlammen.com
Branche: evenementen en special effects

De Koster Pyrotechnische Evenementen BV is een van de grote spelers op het gebied van special effects. Naast het verzorgen van evenementen ontwikkelt het bedrijf zelf ook special effectmachines voor de verkoop.

Kortom; voor een spectaculaire show met meer dan 30 jaar ervaring is de Koster Pyrotechnische Evenementen hét bedrijf waar je moet zijn.

Vernieuwing

Eigenaar Ron de Koster is altijd op zoek naar vernieuwende producten. “Het is geweldig om een special effect in de markt te zetten dat er nog niet is” vertelt hij enthousiast. “Een product waar mijn klant de bezoeker mee kan verrassen en dat onderscheidend is.”

“Wanneer ik een idee heb neem ik contact op met Klaas Koops van De Engineer. Klaas ziet altijd mogelijkheden en samen gaan we dan aan de slag om iets moois te ontwikkelen”, vervolgt hij. “Het is prettig dat er niet meteen in aantallen en verdiensten wordt gedacht.”

Het ontwikkelproces

“Kan er een meervoudig ventielblok ontwikkeld worden met geïntegreerde opties? En welke externe elementen kunnen hier in verwerkt worden?” Deze vragen werden vervolgens door de engineer geïnventariseerd en van daaruit werd naar een technische oplossing toegewerkt.

Er werden testen uitgevoerd met modelblokken om tot een geschikte dichting te komen. De testen met het zeer brandbare goedje waren niet eenvoudig, maar uiteindelijk zijn we tot een zeer succesvol product gekomen.

Resultaat Flamaniac

Het resultaat is de Flamaniac. Een machine met een door De Engineer ontwikkelde kleppenblok dat vlammen tot wel zes meter hoog weg kan schieten in vijf verschillende hoeken. Beschikbaar in vijf verschillende kleuren.

De Flamaniac is een apparaat met een overvloed aan creatieve mogelijkheden en is ontworpen voor zowel binnen, als buiten shows. De machine is eenvoudig in gebruik door een plug en play besturingssysteem en ontwikkeld voor professioneel gebruik. Dankzij de meegeleverde afstandsbediening is het apparaat volledig programmeerbaar.

Er zijn inmiddels al meer dan 1.000 producten geassembleerd.
Beiden zijn zeer tevreden over het behaalde resultaat.