ATEX pneumatiekkast - De Engineer BV

ATEX pneumatiekkast

Vorige week hebben twee van onze engineers een ATEX-cursus gevolgd bij ROVC. De cursus stond in het teken van veilig werken binnen verschillende ATEX-zones. Het plaatsen en installeren van ATEX-gecertificeerde producten vereist namelijk aanvullende kennis en we mogen vol trots melden dat beide heren de cursus met goed resultaat hebben gevolgd. Alexander en Guus kijken uit naar de eerste ATEX pneumatiekkast die ze in de praktijk mogen gaan maken.

Cursus

De tweedaagse cursus focuste vooral op wet- en regelgeving omtrent het werken in explosiegevoelige omgevingen. De cursus werd afgerond met een practicum, waarbij een drukvaste kast afgemonteerd moest worden. Deze kast bevatte elektronica en dat valt onder de categorie potentieel gevaar. In dergelijke situaties is het belangrijk dat er geen vuur uit de kast kan slaan, mocht er ooit een storing, kortsluiting of andere fouten optreden. Om dit te realiseren, werden speciale wartels gebruikt bij de doorvoer van de kabels. Vervolgens moest de kast afgedicht worden. In de praktijk vinden dergelijke werkzaamheden ook plaats buiten de ATEX-zone.

De-Engineer B.V. en ATEX

De-Engineer B.V. ontwikkelt al verschillende pneumatiekkasten, geheel naar de wensen van de klant. Ook voor ATEX conforme, voorgemonteerde pneumatiekkasten zij wij uw geschikte partner. Neem bij onmogelijke vragen contact op met De-Engineer B.V.