Bosnië Project Alfa College Hoogeveen - De Engineer BV | ICH BV

Bosnië Project Alfa College Hoogeveen

Op maandag 20 juni vertrok Alexander Mehertab, junior engineer bij De-Engineer BV, richting Bosnië. De studenten van het Alfa-college uit Hoogeveen, onder de vlag van Stichting Out of Area, hebben een week lang gewerkt aan de renovatie van een basisschool. Zo zijn meerdere lokalen opgeknapt en is er nieuw speelmateriaal geplaatst.

Een week eerder waren twee docenten al in een bus gestapt om de goederen richting Bosnië te rijden. Zo was het de bedoeling dat er een duikelrek, pannakooi en schommel geplaatst zou worden op het terrein van de school. Om een lang verhaal kort te maken: de pannakooi is helaas niet geplaatst, omdat de omwonenden niet tevreden waren met de locatie waar de kooi zou komen te staan. De andere speeltoestellen zijn wel met succes geplaatst.

Vrije tijd

Gelukkig was het niet alleen slecht nieuws voor Alexander. Er was genoeg tijd om andere activiteiten te doen, zoals raften en zwemmen. Daarnaast kon de groep ook een dag vertoeven in de hoofdstad Sarajevo. Inmiddels zijn ze weer thuis en kijken ze met een voldaan gevoel terug op een geslaagde werkweek.

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) sponsoren ICH BV en De-Engineer BV projecten van medewerkers, zoals de deelname van een collega aan de Junior Eurpoean Gliding Championchips.