Studenten werktuigbouwkunde boeken vordering - De-Engineer BV

Studenten werktuigbouwkunde boeken vordering

Tim van Os en Raymon Finkers, twee studenten van Hogeschool Windesheim, hebben 20 weken stage gelopen bij De-Engineer BV. Ze bouwden verder op het werk dat Arno en Sander, die vorig jaar bij De-Engineer hun minor uitvoerden.

Tim: ‘de vorige studenten hadden geen toegang tot het simulatieprogramma i.v.m. een verlopen schoollicentie. Zij focusten zich daarom vooral op het runnen van praktijktesten. De data van hun testen was helaas voor ons niet meer bruikbaar. Het ontwerp was aangepast en één kleine wijziging zorgt al voor nieuwe variabelen, waardoor je opnieuw moet beginnen’. Raymon vult aan: ‘daarom hebben wij de praktijktesten opnieuw uitgevoerd. Die data vergelijk je met de data uit de simulaties. Zodoende controleer je of beide testen overeenkomen en valide zijn’.

Geslaagde testen

Dit was het geval: de data van de simulatie en de praktijktest komt overeen. Dit stelde de studenten in staat om wijzigingen te testen in een digitale omgeving. Het is dan mogelijk om bijv. een opening groter of kleiner te maken en de gevolgen hiervan te meten, zonder een nieuw prototype te ontwikkelen. Het maken van een nieuw prototype is namelijk duur en tijdrovend.

Tot slot

Beide studenten kijken tevreden terug, op zowel hun stageperiode als het eindresultaat. Ook De-Engineer BV was erg blij met de opbrengst, want de heren hadden een aantal goed onderbouwde aanbevelingen. Binnen enkele weken begint een nieuwe lichting studenten en zij gaan direct aan de slag met de resultaten van Tim en Raymon.

De-Engineer BV heeft ieder jaar ruimte voor meerdere HBO-studenten. Ben jij een student in de techniek en wil je graag stage lopen bij een jong engineeringsbedrijf? Neem contact op via info@de-engineer.nl voor de mogelijkheden.