Testapparaat voor ventielen - De Engineer BV

Testapparaat voor ventielen

De-Engineer BV en ICH BV hebben regelmatig stagiaires die met veel passie meedraaien in ons bedrijf. Ze krijgen o.a. de mogelijkheid om te leren tekenen in SolidWorks en werken ze aan de gaafste projecten. Zo ook Said Faqi, een student MBO 4 Engineering aan het Alfa College Hoogeveen. Hij liep de afgelopen tien weken stage bij De-Engineer en heeft inmiddels zijn stageperiode met succes afgerond. Het eindresultaat? Een testapparaat voor ventielen.

Hoe werkt het?

Met dit testapparaat kunnen ventielen gecontroleerd worden op lekkage. De druk wordt ingesteld door een extern reduceerventiel. Zo kan de druk ingesteld worden, afhankelijk van de maximale druk van het ventiel. Het testapparaat zelf bevat twee poorten, een cilinder en een soort drukschakelaar. De cilinder klemt het ventiel tegen de poorten aan, zodat het ventiel veilig en goed aangesloten zit, maar ook weer makkelijk losgekoppeld kan worden. Wanneer deze vastgeklemd zit, kan er perslucht op poort 1 gezet worden. Wanneer het om een Normally Closed ventiel gaat, hoort deze in ruststand geen perslucht door te laten. De lekdetectie geeft dus een signaal wanneer er een lek is.

Het oranje voorwerp (zie foto) bevat een magneet en werkt als een spoel. Bij een NC ventiel gaat het ventiel open wanneer de spoel bekrachtigd wordt. De spoel trekt de kern omhoog en nu kan de perslucht door poort twee. Nu moet het lampje wél gaan branden, want de drukschakelaar is bekrachtigd. 

Stage lopen bij ICH of De-Engineer

Inmiddels gaat Said weer naar school en daarmee heeft De-Engineer BV weer een plekje vrij voor een gemotiveerde student. Wil je meer weten over de beschikbare plekken? Klik dan hier. Staat jouw opleiding er niet bij? Een open sollicitatie (ook voor stages) mag natuurlijk altijd. Stuur je e-mail naar josephine@ichbv.nl en dan nemen we contact met je op.